Recenze Dr.Feelgood

Je tu někdo kdo nezná Mötley Crüe a jejich komerčně nejúspěšnější album? Bohužel se jako jediné dostalo na první příčky hitparád. Za mě měla, v době vydání a i po vydání,  kapela i lepší počiny. Zasloužily by si aspoň to první místo. Mám na mysli Shout at the devil a Mötley Crüe s Corabim. No na ty udělám recenzi až si je koupím.
Všechny písničky až na jednu vyšly jako singl, tudíž Máme široký výběr videoklipů. Miluji klipy téhle skupiny!
Pro ty co neumí anglicky a tuto kapelu neznají malé a stručné vysvětlení textů - Jedná se o písničky o drogách a lásce, no o těch obvyklých glam rockových věcech. Jedná se o první střízlivé album pro všechny členy kapely, pak už to bylo těší udržet, ale i to se povedlo. Nebudu hledat kolikrát tohle o tom není, opravte mě když tak, asi 2 až 3 krát. Producent byl Bob Rock a první náklady vydala Elektra, v roce, opět odhadují,  2001 si to kapela vydala sama jelikož nějakým zázrakem dostali autorské práva na vlastní songy. Zajímavé je, že kapela začala pod vlastním labelem a pod jiným svým zase zkončila!

Album otevírá intro T'n'T a pak titulní skladba. O dealerovi pohodáři. Hold si ty drogy nějak nemohou odpustit a když už je tedy nemohli užívat tak o nich aspoň psali. Napsali ho Mars  se Sixxem už jena to je pro mě známka kvality, vzhledem k tomu, že jsou autoři prakticky všech písní, některé napsali všichni dohromady, na jednu stačil Sixx sám a na tu poslední si sehnal externího pomocníka.
Rychlá a chytlavá pecka skvěle vybraná na úvod desky.
Slice of you pie. Znáte Cherry pie od Warrant? Jde vlastně o to samé a koláč k jídlu v tom fakt není. No tedy nevím jak u Vince... jo to jsem si fakt odpustit nemohla! (Smích)
Rattlesnake Shake je vlastně úplně klasicky rocková píseň o tom nejdůležitějším v životě - sexu. A podíleli se na ni všichni. Takže evidentně se na tomhle tématu kluci zcela shodnou!
Klickstart my heard Sixx udělal sám a asi o sobe.  Nakopne moje srdce - pár let předtím na chvilku umřel. Miluji tuhle pecku! Hlavně úvodní riff, Boženy ty struny zní jako motor!
Without you balada co více říct. Snad jen, že  když už se pustí tihle nespoutaní a divocí kluci do balady stoji to za to!
Same old situation je zase o ženách. Není už to klišé? Ale kdepak! O čem by měli moderní rockový trubadůři psát když jsou ženy klišé? O tom jak plaší účty?  To snad ne! Jo a zase se všichni shodli.
Sticky sweet je... řekněme zase o koláči? No muž a Krásná žena v malé vzdálenosti. ... no prostě rockeři!
Dále tu máme She goes down. Opět chytlavá píseň,  zpíváme si ji i týden v kuse! Rozhodla jsem se text blíže nespecifikovat, to musíte sami! 😁
Don't go away mad (Just go away), prostě typická 80' balada. Něco takového měla snad každá tehdejší kapela. Nevím jak vás mě však neomrzí. Doufám.
Time for change , ještě trochu zpomalíme ať se fanoušci uklidní a zamýšlí.  A dali tam píseň ze života. A věřte, nebo ne oni mají o čem vyprávět.

Dr.Feelgood nemá vlastně špatnou píseň! To vysvětluje jeho uspěch. Takže buďte pohodáři, zajděte si do obchodu koupit tuhle placku a poslouchejte!
Snad to není moc dlouhý! 

Komentáře

Oblíbené příspěvky